ANNONSEBILAG FRA LOGITECH

Sju tips for å øke kreativiteten i møterommet

Kreativitet er et av de ofte oversette verktøyene som bedrifter kan bruke for å holde motivasjonen oppe hos de ansatte og gjøre møter mer engasjerende. Visuell kommunikasjon og en leken tilnærming til konferanserommet har potensial til å skape bedre samhold mellom team som jobber hybrid. Farger, interaktiv teknologi og kunst er verktøy som kan bidra til å skape et stimulerende hybrid møtemiljø.

ANNONSEBILAG FRA LOGITECH

Tiden da bedrifter kunne stille seg spørsmålet «skal de ansatte jobbe på kontoret eller hjemme?», er forbi. I dag er dette et «ikke-spørsmål», siden hybridjobbing allerede har kommet for å bli. Det å skape et godt miljø for de ansatte ved å gjøre kontoret til et attraktivt oppholdssted, er nå et ansvar man har som arbeidsgiver.

– Bedrifter burde legge til rette for at de ansatte skal kunne engasjere seg og samarbeide, uavhengig av om de er på kontoret eller deltar digitalt. Medarbeiderne skal fortsatt kunne delta og føle seg inkludert under møtene. Derfor er det utrolig viktig å legge til rette for at behovene til både de fysiske og digitale deltakerne blir møtt. Her kan kreativitet være nøkkelen til å samle hybridteam og gjøre møtene til en god opplevelse for alle, forteller Benny Andersson, nordisk markedssjef hos Logitech.

Dette er grunnen til at Logitech har lagt ned mye energi i å skape de riktige game changerne på konferanserommet. Et eksempel er Logitech Scribe-whiteboardkameraet – det overfører det som fysisk tegnes på tavlen, i 1:1-format direkte til den digitale skjermen med uovertruffen klarhet ved hjelp av innebygd AI-teknologi. Dette gjør at hybriddeltakere kan følge med i sanntid. Det føles faktisk nesten som om man sitter i samme rom, og digitale deltakere har til og med den beste plassen ved bordet.

– 90 % av alle konferanserom mangler et tilleggskamera, til tross for at nesten alle har et whiteboard. Det sier mye om hvor lite hensyn som tas til digitale deltakere. Men fremfor alt er kreativitet og visuell kommunikasjon virkelig kraftige verktøy under møter. Uavhengig om man ser på en graf, tegner doodles, tar møtenotater under en brainstorming eller lager visuelle notatillustrasjoner, blir det mye enklere for deltakerne å være engasjert – særlig hvis dette foregår i sanntid som en interaktiv del av møtet, forklarer Benny Andersson.

– Det å investere i innovativ teknologi i konferanserommet, er rett og slett en investering i medarbeidernes engasjement. Andersson oppfordrer til å ikke la teknologien begrense engasjementet, men heller bidra til å fremme det.

Gjennom et nylig samarbeid med den norske fremadstormende kunstneren Thomas «Bliss» Blix, viser Logitech hvordan man kan kombinere Scribes smidige funksjonalitet med Bliss’ kunstneriske evner. Resultatet er et interaktivt whiteboard-kunstverk. Se videoen her:

 

Det å fornye og gjøre konferanserommet mer inspirerende, kan være nøkkelen til økt kreativitet og produktivitet i møtene dine. Her er sju tips for å piffe opp konferanserommet ditt og skape et mer stimulerende hybrid møtemiljø:

1. La deg inspirere av farger

Velg farger på vegger og møbler som skaper en levende og inspirerende atmosfære. Ta utgangspunkt i fargepsykologi, og velg farger som har en positiv innvirkning på kreativiteten. Mørke farger signaliserer ro, mens lyse aktiviserer. Sjatteringer av gult gjør det for eksempel enklere å fatte beslutninger og tenke klart – de stimulerer nervesystemet, forbedrer hukommelsen og konsentrasjonen, samt oppmuntrer til å kommunisere.[1]

2. En overflod av teknologi

Forbedre møteteknologien ved å investere i moderne presentasjonsverktøy, interaktive skjermer og videokonferanseløsninger som skaper en mer engasjerende atmosfære under møtet – både for de ansatte på kontoret og for de som deltar digitalt.

 3. Kreative rom

Design mindre grupperom og kontorplasser som inneholder whiteboard-tavler og interaktiv teknologi, hvor ideer kan strømme fritt, utforskes, og diskuteres i mindre, gjerne hybride, grupper.

4. Levende planter

Invester i grønne planter til kontoret. De bidrar til å skape en avslappende atmosfære, bedre luftkvaliteten og stimulere fokus og kreativitet.

 5. Kunstneriske samtalestartere

Innlem kunstneriske elementer som skulpturer eller veggmalerier i møterommet – disse kan fungere som samtalestartere og inspirasjonskilder. Sørg for at kunsten også er synlig for deltakerne som er med digitalt.

 6. Legg til rette for kreativ lek

Lag områder som inneholder komfortable møbler, der fysiske møtedeltakere kan slappe av og la kreativiteten strømme fritt. Tilfør lekne gjenstander som balanseputer i stedet for stoler, en basketballkurv, en minigolfbane eller andre morsomme elementer som skaper et dynamisk miljø.

7. Engasjerende whiteboard-kunst

Fyll whiteboard-tavler med illustrasjoner og visuelle notater for å gjøre møtene mer engasjerende, morsomme og effektive. Illustrasjoner presenterer de viktigste punktene for møtet på en slagkraftig måte og gjør det lettere å huske dem. Vurder å invitere inn en kunstner til å lage whiteboard-illustrasjoner i sanntid for å gjøre møtene ekstra minneverdige.

Les mer om Logitech Scribe her: https://www.loginordic.com/b2b

[1] The Influence of Colour on Memory Performance: A Review Mariam Adawiah Dzulkifli and Muhammad Faiz Mustafar www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3743993/

The Ultimate Guide to Office Color Psychology- Boost Your Productivity, Happiness and Comfort! https://ergonomictrends.com/office-color-psychology-ultimate-guide/

Sådan påvirker farver på væggen dit humør

https://www.bolius.dk/saadan-paavirker-farver-paa-vaeggen-dit-humoer-3726