ANNONSEBILAG FRA DELL TECHNOLOGIES

Gjør dine datautfordringer til datamuligheter

Data er overalt, og mulighetene har aldri vært større. Men hvordan kommer du i gang?

I en undersøkelse utført av Forrester Consulting på vegne av Dell Technologies svarer 66 prosent av IT-ledere i store norske virksomheter at de er overveldet av datamengden de har.

Det er ikke så rart. Vi snakker ikke lenger om gigabytes eller terabytes. Den nye måleenheten er zettabyte; en milliard terabytes. Etter hvert som vi blir stadig mer avhengige av å hente verdi ut av de voksende datamengdene, må du se på hvordan du bygger infrastrukturen din. Det som fungerte bra i går, er ikke nødvendigvis den mest gunstige løsningen i dag.

5G er katalysatoren for datavekst

Norske teleselskaper har som mål å fullføre utbyggingen av 5G-nettverket her til lands innen sommeren 2024. Rundt de store byene og i de mest sentrale strøkene har vi allerede kunnet benytte den neste generasjonen mobilnett.

5G er katalysatoren som har manglet for å få ut potensialet i mange av de nye teknologiene som kunstig intelligens, maskinlæring og smarte byer. Disse teknologiene er ikke bare avhengig av enorme mengder av data – vi kan knapt se for oss hvor mye data de vil generere.

Utbyggingen kan nesten ikke skje fort nok. Gartner melder i en undersøkelse fra i fjor at 50 prosent av virksomhetsdata vil skapes og behandles utenfor datasentre og skyen allerede neste år. De neste fem årene er det forventet at dataveksten vil vokse med hundregangeren.

Gjør jobben i ytterkanten av nettverket

Mens mesteparten av dataene tidligere ble skapt, lagret og prosessert i få sentrale datasentre eller skylokasjoner vil 75 prosent av bedrifters data skapes i ytterkanten av nettverket (edge) allerede neste år.

Tradisjonelle IT-strategier er ineffektive og hindrer flyten av data, noe som resulterer i at beslutninger blir gjort basert på data som er utdaterte, feil eller mangelfulle. 5G kommer til å være katalysatoren for å få utnyttet dataene som oppstår i edge.

Ettersom 5G rulles ut i større og større områder, vil vi også se mer og mer edge-infrastruktur. Ifølge Dell Technologies’ Digital Transformation Index vil antallet applikasjoner som kjører i edge øke med 800 prosent fram mot 2024.

Dell kom med en ny generasjon servere i 2021 spesielt designet for bruke i edge. Disse er basert på Intel Xeon-prosessorer med støtte for PCI Express 4.0. Denne utgaven av teknologien er dobbelt så rask som forrige generasjon.

Framover vil det handle om å plassere arbeidslastene der det er mest hensiktsmessig til enhver tid. Noen ganger er det i en offentlig eller privat skytjeneste, andre ganger i et on-premise datasenter, og stadig oftere vil det være i et edge-datasenter.

Det som avgjør hvor det er mest hensiktsmessig å behandle data er som regel hvor dataene oppstår. I framtiden vil det i stadig større grad skje i edge.

Infrastruktur-som-en-tjeneste kan bli redningen

For å henge med i dataalderen, trenger du en smidig infrastruktur som er lett å tilpasse endrede behov.

Neste skritt i den digitale transformasjonen vil for virksomheter flest være infrastruktur-som-en-tjeneste; i Dell Technologies kaller vi det APEX. Det forenkler den digitale transformasjonen ved å gjøre infrastrukturen og virksomheten din smidigere, samtidig som du får mer kontroll.

Du kan tilpasse og skalere teknologien ettersom behovene dine endres, med minimalt av risiko og maksimal utnyttelse av ressurser.

Dell Technologies har produkter, tjenester og løsninger for alle ledd i edge-forsyningskjeden. Fra datainnsamling ytterst i nettverket, til analysering i skyen og datasikkerhet i egne servere.

Trykk på knappen under for å se og høre Pre Sales Manager for Norge og Danmark, Jette Hansen, forklare hvordan du kan gjøre dine datautfordringer til datamuligheter.

SE WEBINAR

Har du lyst til å skape verdi av data i ytterkanten av nettverket, men trenger hjelp til å komme i gang? Ta kontakt med Dell Technologies i dag!

TA KONTAKT!

About the Author: Jette Hansen

Country Presales Manager – Norge og Danmark