ANNONSEBILAG FRA KINGSTON

Kingston Server-minne på et serverrack.
Oppgrader servermaskinvaren for å maksimere investeringen din. (Foto: Kingston)

Oppgradering av servermaskinvare kontra å kjøpe den nyeste plattformen

Med inflasjon, økte energikostnader og lange ledetider for nye servere, er investering i å oppgradere eksisterende maskinvare et mer kostnadseffektivt og miljøvennlig alternativ, sammenlignet med å kjøpe den nyeste plattformen. Her er alternativene og hva du bør se etter når du vurderer din nåværende servermaskinvare.

ANNONSEBILAG FRA KINGSTON

Innen datasentra har vi sett et unikt sett med omstendigheter i det siste når det kommer til IT-infrastruktur. Med inflasjon, økende energikostnader og lange ledetider for nye servere, har det fått mange datasentra og skyleverandører til å sette utvidelsesprosjekter på vent eller å kansellere dem helt.

Men de nåværende kostnads- og tilgjengelighetsutfordringene for nye servere, sammen med de høye energiprisene og vanskelighetene med å skaffe visse komponenter, gir datasentra og bruker et reelt insentiv til å finne ut om de kan få mer service ut av sin eksisterende maskinvare.

Med det høye prispunktet for nye plattformer og ekstra kostnadene ved nye CPU-er og kjølesystemer, kan det å investere i oppgraderinger for ditt nåværende oppsett være et bedre valg. Som sådan oppgraderer mange eksisterende maskinvare som et mer kostnadseffektivt og miljøvennlig alternativ i forhold til å kjøpe den nyeste plattformen. Her drøfter vi alternativene og hva du bør se etter.

Forlenge levetid gjennom minne

Før oppgradering er det viktig å identifisere flaskehalsene for ytelse i ditt nåværende oppsett for din spesifikke bruk. En potensiell flaskehals kan være minnebruk.

Kingston-serverminne installert i et serverrack.
Oppgrader serveren din med Kingston-serverminne. (Foto: Kingston)

Merk at full fylling av minnebrønnen kan påvirke båndbredden for minne. Minne er alltid en avveining mellom hastighet og kapasitet. Tenk på det som en vei som ville ha trafikk med lastebiler som frakter store mengder gods i lav hastighet, og høyytelses sportsbiler som har liten plass til bagasje, men som kan kjøre i høye hastigheter.

Modellen til CPU-en din og serverplattformen, samt måten minnemoduler er fylt på serveren, kan påvirke båndbredden. I de fleste tilfeller kan høyere båndbredde for minne nås ved kun å fylle inn 1 DIMM per kanal (1DPC). Å legge til en ekstra DIMM per kanal resulterer ofte i at minnet klokkes ned. Imidlertid kan utilstrekkelig minnekapasitet i systemet ha større innvirkning på ytelsen enn lavere båndbredde for minne.

Hvis serverne har ledige minnebrønner, kan det å legge til ekstra minnemoduler eller oppgradere til minnemoduler med høyere båndbredde (som DDR4 3200MT/s) forbedre ytelsen. Det er imidlertid viktig å alltid følge retningslinjene for minnepopulasjon gitt av systemprodusenten for optimal ytelse og for å redusere risikoen for stabilitets- eller kompatibilitetsproblemer.

Viktige hensyn ved oppgradering av serverne dine

Her er noen viktige hensyn før du oppgraderer maskinvaren:

• Sjekk om minnebruken din blir full under normal arbeidsbelastning. Hvis dette er tilfellet og serverne dine fortsatt har ledige minnebrønner, vil det være verdt å vurdere å legge til ekstra minnemoduler (DIMM).

• Å erstatte eksisterende minnemoduler med nye som har høyere båndbredde (f.eks.: bytte ut DDR4 2400MT/s med DDR4 3200MT/s) kan også føre til en viss ytelsesforbedring, avhengig av bruken og forutsatt at CPU-en og vertssystemet støtter høyere minnebåndbredde.

• Hvis du oppdager at flaskehalsen kommer fra lagringen i stedet for minnet, kan oppgradering av lagringsenhetene være det rette for deg. Hvis ditt nåværende lagringsoppsett bare bruker HDD-lagringsmediet, bør du vurdere SSD-er for bedre ytelse.

Lagring er nøkkelen til å forlenge levetiden til serverne dine

Når det er sagt, er det kanskje ikke egnet for din bruk å erstatte alle HDD-er, eller det er kanskje for dyrt. Derfor kan det være nok å bruke SATA SSD for hurtigbufring og HDD-er for kaldlagring med høy kapasitet (igjen, dette vil avhenge av bruken din).

Kingston DC1500M installert i et serverrack.
Oppgrader serveren din med Kingston DC SSD-er. (Foto: Kingston)

Det er enkelt å erstatte HDD-er med SATA SSD-er, siden de bruker samme grensesnitt og kommunikasjonsprotokoll (AHCI). Men når vurderer å bruke PCIe NVMe SSD-er er det et par ting du bør vurdere:

• Kontroller at hovedkortet og operativsystemet ditt støtter NVMe (de fleste systemer og operativsystemer utgitt etter 2015 støtter vanligvis NVMe ut av esken).

• Identifiser riktig SSD med riktig kontakt og dimensjoner for PCIe NVMe-lagringsbrønnen. I dag er PCIe NVMe SSD-er i 2,5" formfaktor med U.2-kontakter (som Kingston DC1500M) ganske vanlige. Flere servermodeller fra forskjellige leverandører har en tendens til å støtte denne formfaktoren. Vær oppmerksom på at 2,5” U.2 SSD-er kan ha forskjellige tykkelser, enten 7 mm eller 15 mm. Sørg for å få den riktige datasenter-SSD-en som passer i stasjonens brønner.

• Hvis serveren din ikke har en stasjonsbrønn som støtter U.2 NVMe SSD-er, kan du kanskje erstatte den eksisterende stasjonsbrønnen som støtter SATA/SAS-stasjoner med en stasjonsbrønn for NVMe SSD-er. I så fall er de tingene du må vurdere å bytte ut stasjonsburet (hvis U.2 SSD-ene du ønsker eller har ikke passer i den eksisterende), det eksisterende bakplanet med et som har en port/tilkobling for U.2 SSD-er, RAID-kontrolleren og kabelen som kobler bakplanet til kontrolleren.

For enda bedre QoS (IOPS-konsistens og lav latens), er det bedre å vurdere PCIe NVMe SSD-er som hurtigbufring eller for fulle lagringspooler. Ytelsesforskjellen mellom SATA AHCI og PCIe NVMe SSD-er er imponerende og kan være avgjørende for latenssensitive arbeidsbelastninger og applikasjoner som AI, maskinlæring, nettbaserte transaksjonsbehandlingsdatabaser (OLTP), big data-analyse, cloud computing, operasjonelle databaser (ODB), databaseapplikasjoner og datavarehus. Du kan lese mer om NVMe fra Kingston: Fordelene med NVMe for bedrifter.

Oppgrader den og vedlikehold den

I tillegg til å oppgradere minnet/lagringen, er det andre tiltak som kan gjøres for å forlenge levetiden til en server. Selv om det er åpenbart for noen, gjør det ikke disse trinnene mindre viktige! Regelmessig vedlikehold, som rengjøring av serveren, kontroll om det har bygget seg opp støv og oppdatering av serverens programvare og drivere, utgjør betydelige forskjeller både i ytelse og levetid. Det er også viktig å overvåke serverens ytelse og bruk for å sikre at den kjører på optimale nivåer.

Kingstons Spør en ekspert kan hjelpe deg med å identifisere den beste minne- eller lagringsløsningen for ditt eksisterende maskinvareoppsett.